Voorkom lastig gedrag

 15,95

Anton Horeweg

In deze handzame uitgave beschrijft Anton Horeweg hoe je naar gedrag kunt kijken; waarom we dat zo nu en dan op de verkeerde manier doen en waarom gedrag soms een probleem wordt. Ook gaat hij in op de vraag wat er áchter dat gedrag zit.

 

Een nieuw boek van Anton Horeweg!

‘Het boek is heel praktisch, je kunt er meteen de volgende dag mee aan de slag.’ – Juf Maike

Als je denkt dat dit boek alleen voor beginnende leerkrachten is, heb je het mis.

Volgens sommige mensen bestaat probleemgedrag niet; dat zijn dan vaak geen leerkrachten. Veel leerkrachten zullen beamen dat er wel degelijk problemen met gedrag kunnen zijn. Het is echter goed je te realiseren dat deze problemen wel een signaal afgeven.

Meestal kun je probleemgedrag in de klas stoppen, maar liever nog wil je het voorkomen. Op dat laatste ligt de focus van dit boek: preventie van lastig gedrag.

In deze handzame uitgave beschrijft Anton Horeweg hoe je naar gedrag kunt kijken; waarom we dat zo nu en dan op de verkeerde manier doen en waarom gedrag soms een probleem wordt. Ook gaat hij in op de vraag wat er áchter dat gedrag zit.

Het boek staat vol met praktische tips, werkwijzen en adviezen over wat je als leerkracht kunt doen, zodat je je weer bezig kunt houden met je core business: lesgeven.

Een greep uit de vele onderwerpen die Horeweg bespreekt en helder voor het voetlicht brengt: alle opvoeders op één lijn, preventiegesprekken, regels, drukke kinderen, je eigen houding aanpassen, klassenklimaat, rolmodellen, grenzen en SEL.

 

‘De bekende gedragsspecialist met een dijk aan ervaring in het basisonderwijs biedt in dit boek praktische en toepasbare informatie over preventie van gedragsproblemen in de klas en op school. Een plezier om te lezen.’ – NBD Biblion

‘Wat had ik dit boek graag gelezen toen ik als leerkracht begon. Het neemt veel onzekerheid weg en geeft je handvatten voor je eigen leerkrachtgedrag. Het boek geeft je wat kinderen verdienen: een empathische, positieve, duidelijke leerkracht die gedrag ziet en kijkt wat erachter zit.’ – Juf Anke

 

Meer lezen over lastig gedrag op school? Anton Horeweg schreef dit interessante artikel voor het vakblad Beter Begeleiden van de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs.

Uitvoering:

paperback

Formaat:

16 x 22 cm

Omvang:

144 pagina's

ISBN

9789492525949

Doelgroep:

Ook interessant voor jou…

Winkelwagen
Scroll naar boven