Executieve functies ontwikkelen in de klas

 15,95

Anton Horeweg

Verwacht november 2023!

Gedragsexpert Anton Horeweg kijkt in dit boek naar alle aspecten van de executieve functies. Zo wordt duidelijk wat je van minder goed functioneren ervan terugziet in de klas. Hij laat in dit boek zien dat het vooral gaat om goed lesgeven, waarbij je de leeromgeving in orde hebt en de juiste ondersteuning biedt. Hij reikt suggesties aan om kinderen met moeilijkheden op dit gebied te ondersteunen.

Reserveer je exemplaar

Executieve functies hebben alles te maken met succes op school. Als kinderen met zwakke executieve functies niet de juiste ondersteuning krijgen, lopen ze kans op ondermaatse schoolprestaties en het ontwikkelen van gedrags-, emotionele of motivationele problemen. Vooral naarmate leerlingen ouder worden, krijgen zij die ondersteuning echter niet altijd voldoende; immers, ‘dat moeten ze nu toch wel kunnen?’

Gedragsexpert Anton Horeweg kijkt in dit boek naar alle aspecten van de executieve functies. Zo wordt duidelijk wat je van minder goed functioneren ervan terugziet in de klas. Hij laat in dit boek zien dat het vooral gaat om goed lesgeven, waarbij je de leeromgeving in orde hebt en de juiste ondersteuning biedt. Hij reikt suggesties aan om kinderen met moeilijkheden op dit gebied te ondersteunen. De vraag daarbij is telkens ‘Wat heeft dit kind van mij nodig?’ en niet ‘Waarom doet ie dat nu wéér?

Doelgroep:

Uitvoering:

paperback

Formaat:

16 x 22 cm

ISBN

9789493336018

Verschijnt:

november 2023

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Executieve functies ontwikkelen in de klas” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven