Hulpwaaier Angst

 14,95

Tamara Luijer

In deze hulpwaaier wordt aandacht besteed aan oorzaken en gevolgen van angst, hoe angst zich in de klas uit – waarbij specifiek faalangst, separatieangst, paniek, fobieën, en de gegeneraliseerde angststoornis aan de orde komen – en hoe je kinderen en jongeren met angst kunt begeleiden.

Nieuw

 

Ieder kind is weleens bang; bang in het donker, bang om ergens te gaan logeren, bang voor het houden van een presentatie. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut heeft 4 tot 8 procent van de kinderen op de basisschool last van internaliserende problemen, waaronder angstproblemen. Ruim 10 procent van de jongeren van 13 jaar en ouder heeft angsten. Het gaat hier vooral om sociale en specifieke fobieën. Meisjes hebben er vaker last van dan jongens.

Normale angstgevoelens zijn vaak mild en van korte duur. Bij sommige kinderen zijn de angstproblemen echter zó ernstig dat ze het dagelijks functioneren negatief beïnvloeden. In dat geval spreek je van een angststoornis.

In deze hulpwaaier wordt aandacht besteed aan oorzaken en gevolgen van angst, hoe angst zich in de klas uit – waarbij specifiek faalangst, separatieangst, paniek, fobieën, en de gegeneraliseerde angststoornis aan de orde komen – en hoe je kinderen en jongeren met angst kunt
begeleiden.

 

 

Andere hulpwaaiers

AD(H)D
Autisme
Coachen van kinderen
Dyscalculie
Hoogbegaafdheid
TOS
Tics en dwang
De beeldbegeleider in beeld
Verborgen Regels; prikkelarm
Hoogsensitiviteit
Angst
Dyslexie
Bewegen is een feest
Verborgen Regels

Doelgroep:

Uitvoering:

stevige waaier

Omvang:

88 pagina's

ISBN

9789492525581

Auteur(s):

Tamara Luijer

Winkelwagen
Scroll naar boven