Wat leert mijn kind bij jullie?

 25,95

IJsbrand Jepma

Wat leert mijn kind bij jullie? is een must read voor elke kinderopvangorganisatie die de educatieve kwaliteit met behulp van coaching ten behoeve van de optimale kindontwikkeling naar een hoger plan wil tillen.

‘Wat leert mijn kind bij jullie?’ is een terechte vraag van betrokken ouders aan de kinderopvang. Staat jouw team hierop met de mond vol tanden, of krijgen ouders een stevig antwoord, waardoor ze vol overtuiging voor jouw organisatie kiezen?

De kinderopvang zit in een transitiefase. Ze wordt allang niet meer gezien als een arbeidsmarktmiddel, maar als belangrijk onderdeel van de algehele ontwikkeling van (jonge) kinderen. Sinds 2019 is de functie van pedagogisch beleidsmedewerker/coach geïntroduceerd. Deze (relatief nieuwe) functie biedt mogelijkheden om de educatieve kwaliteit van de opvang een boost te geven. Dit boek geeft pedagogisch beleidsmedewerkers en pedagogisch professionals vervolgens de juiste handvatten om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen.

Het instrument dat hiervoor gekozen is, is de OEA-cirkel: een cyclus die je met een zelfgekozen verbeteronderwerp kunt doorlopen. Wat leert mijn kind bij jullie? beschrijft aan de hand van voorbeelden hoe je tot een goed onderwerp komt en stap voor stap door dit proces kunt gaan. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de rol, taken en competenties van de coach. Verder vind je door het hele boek allerlei informatieve vensters, die aanzetten tot nadenken over de eigen kinderopvangorganisatie en het verhogen van de educatieve kwaliteit.

Deze prikkelende uitgave is een must read voor elke kinderopvangorganisatie die de educatieve kwaliteit met behulp van coaching ten behoeve van de optimale kindontwikkeling naar een hoger plan wil tillen.

Omvang:

ca. 234 pagina's

Formaat:

17 x 24 cm

ISBN

9789493209909

Verschijnt:

najaar 2023

Illustrator:

Bij Barbara

Ook interessant voor jou…

Winkelwagen
Scroll naar boven