Lezen en spellen in groep 3

 40,00

José Schraven, Wendy Ligt & Shirley Snip

Lezen en spellen in groep 3 vormt een waardevolle aanvulling op het handboek Zo leer je kinderen lezen en spellen(ZLKLS). Deze nieuwe uitgave bestaat uit uitgewerkte lesschema’s lezen, spellen en schrijven volgens de uitgangspunten van ZLKLS.

Lezen en spellen in groep 3 vormt een waardevolle aanvulling op het handboek Zo leer je kinderen lezen en spellen(ZLKLS). Deze nieuwe uitgave bestaat uit uitgewerkte lesschema’s lezen, spellen en schrijven volgens de uitgangspunten van ZLKLS. In de cursussen van ZLKLS is het borgen van de methodiek een belangrijk onderdeel en wordt vaak gevraagd naar uitgewerkte lesschema’s. De kant-en-klare lesschema’s in dit boek voorzien in deze vraag.

De schema’s sluiten aan bij de lettervolgorde van Veilig Leren Lezen (Kim-versie).

Ze vormen voor leerkrachten een leidraad als het gaat om kinderen leren lezen, spellen en schrijven in de klankzuivere en in de niet-klankzuivere periode.

Voor de klankzuivere periode gaat het om lesschema’s van dag tot dag. De lesonderdelen voor lezen, spellen en schrijven staan in één schema, zodat de samenhang daarvan gewaarborgd wordt. In de niet-klankzuivere periode zijn lesschema’s voor lezen op wekelijkse basis uitgewerkt.

* Zo leer je kinderen lezen en spellen van José Schraven verscheen in 1995 (‘de groene map’) en is sindsdien op vele scholen in Nederland met groot succes ingevoerd. In 2021 verscheen bij uitgeverij Pica de negende druk van deze methodiek; dit keer als handboek. Ook deze versie is met enthousiasme ontvangen en meermaals herdrukt.


Downloads

Bij dit boek horen ook een groot aantal praktische bijlagen, die je – als je het boek hebt aangeschaft – hier kosteloos kunt downloaden. Het wachtwoord vind je in het boek. Veel succes!

Download de bijlagen!

Omvang:

240 pagina's

Uitvoering:

paperback

Verschijnt:

najaar 2023

Doelgroep:

ISBN

9789493209930

Ook interessant voor jou…

Winkelwagen
Scroll naar boven