Effectief leesonderwijs in de praktijk

 19,95

Heleen Buhrs

Verwacht mei 2024!

In Effectief leesonderwijs in de praktijk neemt Heleen Buhrs je mee in hoe je goede lessen begrijpend lezen kunt neerzetten. Deze lessen staan niet op zichzelf, maar worden geïntegreerd met het zaakvakonderwijs.

In dit boek laat Heleen zien hoe je dit wetenschappelijke inzicht vertaalt naar een kennisrijke aanpak voor de basisschool.

Beschikbaar via nabestelling

Praktisch aan de slag in je klas!

In Effectief leesonderwijs in de praktijk neemt Heleen Buhrs je mee in hoe je goede lessen begrijpend lezen kunt neerzetten. Deze lessen staan niet op zichzelf, maar worden geïntegreerd in het thematisch onderwijs, waarin kennisopbouw centraal staat. In dit boek gaat Buhrs in op de volgende vier elementen:

  • Werken aan het opbouwen van kennis
  • Werken met rijke teksten
  • Leerlingen de tekst actief laten verwerken door erover te praten en te lezen
  • Monitoren en evalueren van leesbegrip

Na een korte uiteenzetting over het belang van goed leesonderwijs beschrijft de auteur stap voor stap hoe een goede les – bij zowel een informatieve, een verhalende tekst als een samenleesboek – ontworpen wordt. Er is veel aandacht voor de praktische uitwerking: het uitzoeken van een tekst, het analyseren van de tekst, het maken van een lesopzet en het voorbereiden van de les, de instructie. Welke keuzes maak je daarbij? En waarom zijn dit juiste keuzes? Tot slot is er aandacht voor de implementatie en borging van begrijpend lezen op school.

Doelgroep:

Uitvoering:

paperback

Formaat:

16,5 x 21 cm

ISBN

9789493336025

Verschijnt:

mei 2024

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Effectief leesonderwijs in de praktijk” te beoordelen

Andere suggesties…

Winkelwagen
Scroll naar boven