In memoriam Corry Wolters

Corry Wolters was een van de Nederlandse Pica-auteurs van het eerste uur, die haar manuscript voor een boek per post naar ons toezond. Meteen waren we gegrepen door haar bijzonder prettige en heldere schrijfstijl. Toen we haar ontmoetten bleek Corry ook nog eens een heel aardige, rustige en bedachtzame vrouw, vol kennis en ideeën. Iets echt goed uitleggen (al dan niet op papier) kon je gerust aan haar overlaten. Ze was heel positief, ontzettend fijn om mee samen te werken, en zeer deskundig in het oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren; het onderwerp van haar eerste boek. Na verschijnen werd het direct een succes en dat is het nu, tien jaar later, nog steeds. Corry bleef er bescheiden onder, deed gewoon haar werk als kinderpsycholoog en therapeut.

Een paar jaar later was er een nieuw idee, voor een waaier over het coachen van kinderen, een kleine uitgave die ook z’n weg naar veel lezers wist te vinden. We schrokken enorm toen we kort daarna vernamen dat Corry kanker had; ze werd behandeld en uiteindelijk ging het weer redelijk goed met haar. Ze hield ons op de hoogte als we vroegen hoe het met haar ging. Het kon dan van haar kant ook wel een tijd stil blijven. Zo stil dat we in 2018 behoorlijk verbaasd waren toen ze out of the blue een nieuw idee over de schutting gooide. Ze had zich door de begeleiding van hoogbegaafde kinderen verdiept in overexcitabilities en was daar heel enthousiast over. Ze wist alleen nog niet helemaal hoe ze dat precies in een boek moest gieten, of er überhaupt een boek in zat en wilde graag met ons sparren.

We spraken af in Zwolle, genoten samen van de lunch en zagen Corry ter plekke heel hard nadenken over onze kritische feedback. Maar ze had een goed spoor gevonden en dat boek kwam er (Meer dan slim). Het werd veel omvangrijker dan gepland, alsof ze wist dat dit haar laatste kans was om haar expertise vast te leggen. We durven dat te schrijven omdat we nu, achteraf, pas beseffen dat dit boek eigenlijk niet alleen voor de begeleiding van hoogbegaafde kinderen is bedoeld, maar voor die van alle kinderen. Daar lag haar hart en focus: Hoe kun je kinderen die het nodig hebben écht helpen?

De laatste tijd ging Corry’s gezondheid snel achteruit. En ze verraste ons weer. Er stond en staat nóg een mooi idee van haar op stapel, een set kwaliteitenkaarten, dat kinderen uitdaagt hun kwaliteit echt in de praktijk te laten zien. We waren al ver met de inhoudelijke productie, en hadden nog contact met haar over de uitvoering, maar ze zal het zelf niet meer zien of vasthouden. En dat hadden we haar zo gegund.

Corry werd 66 jaar.

Auteurspagina Corry Wolters

Winkelwagen
Scroll naar boven