FAQ Chewigem/Jellystones

Voor welke leeftijd zijn de Chewigems en Jellystones geschikt?
Vanaf 3 jaar. Chewigem en Jellystones zijn NIET geschikt voor kinderen onder de 36 maanden; vanwege het lange koord bestaat er verstikkingsgevaar!

 

Waar zijn de Chewigem/Jellystones van gemaakt?
De Chewigem/Jellystones zijn gemaakt van toegestane FDA-siliconen. Ze zijn vrij van lood, latex, BPA, PVC en ftalaten. Ouders en verzorgers kunnen de producten met een gerust gevoel gebruiken voor hun kinderen.

 

Hoe lang gaan de Chewigem/Jellystones mee?
Dat verschilt nogal per kind. We hopen dat als je kind een gemiddelde bijter is de ketting 4-12 weken mee gaat. Maar we hebben ook ervaren dat er kinderen zijn die de ketting in een paar dagen al stuk kauwen en anderen waar de ketting 8-9 maanden mee gaat. De levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. Het is afhankelijk van de hanger die je kiest en hoe dit past bij de kauwstijl van je kind. Kauwt je kind de hele dag? Kauwt je kind een paar uur? Of alleen op spannende momenten? Al deze factoren hebben effect op de levensduur van de ketting. (Kinderen met een kauwbehoefte hebben vaak sterke kaken.)
De sieraden zullen op den duur breken. Ze zijn alle gemaakt van dezelfde siliconen. Maar ieder ontwerp loopt het risico om te breken. Het heeft te maken met de intensiteit en de kauwstijl van de bijter.
Ervaringen van klanten leren ons dat ieder kind zijn eigen favoriet heeft. Voor de een is de Dog Tags een goede sterke ketting, voor de ander is dat een armband of de Raindrops. Het ene kind maakt een Dog Tag al stuk in een paar dagen en kan met de Tread maanden vooruit. Bij de ander kan het net omgekeerd zijn.

Mocht er schade ontstaan aan de ketting, zorg er dan voor dat deze wordt weggegooid en vervangen.
De sluiting en koord zijn niet geschikt om op te bijten. We bevelen ten strengste aan niet HARD aan het koord te trekken terwijl er op de hanger gekauwd wordt, de kracht kan ervoor zorgen dat de ketting bij zijn zwakste punt breekt: daar waar deze aan het koord is bevestigd.

 

Zijn de Chewigem/Jellystones veilig?
Ja. De siliconen die we gebruiken voor onze producten komen overeen met de standaarden die gelden voor producten die geschikt zijn bevonden om op te kauwen. We gebruiken alleen siliconen die geschikt zijn bevonden voor baby’s. De gebruikte siliconen zijn veilig en vrij van gif en chemische toevoegingen. Het is wel van belang dat beschadigde producten worden verwijderd.
We beseffen dat, wanneer het over kinderen gaat, veiligheid erg belangrijk is. Daarom hebben we onze producten getoetst overeenkomstig de standaarden die gelden voor speelgoed. Dit is wat extreem, aangezien deze producten geen speelgoed zijn, maar dit is wel de beste test. Al onze producten zijn verder door middel van bijt- en giftesten gecheckt.

 

Geldt er garantie op de Chewigem/Jellystones?
Op de Chewigem/Jellystones bijtsieraden geldt geen garantie. De gebruikersduur van deze artikelen is afhankelijk van diverse factoren, namelijk de frequentie van bijten/kauwen en de intensiteit (hardheid) van bijten/kauwen. Ervaring leert dat sommige kinderen dermate intensief bijten/kauwen op de bijtsieraden waardoor deze binnen een maand beschadigingen laten zien. Andere kinderen bijten of kauwen minder hard en minder intensief waardoor zij bijna een jaar van de bijtketting kunnen profiteren.

Bij de aanschaf van een bijtsieraad van Chewigem/Jellystones is het raadzaam in ogenschouw te nemen voor welk type kauwbehoefte deze geschikt is. Chewigem/Jellystones kennen de volgende categorieen: gemiddelde kauwbehoefte, en gemiddeld tot sterke kauwbehoefte. Dit staat vermeld bij elke artikelgroep.

 

Nota bene
Kettingen zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege verstikkingsgevaar (door het koord).
De sluiting en het koord van de ketting zijn niet geschikt om op te kauwen of bijten.

Winkelwagen
Scroll naar boven