Kleppen open!

 25,95

Patricia van Slobbe en Michel van Ast

In dit inspirerende doeboek word je uitgedaagd actief te leren en experimenteren met ICT in jouw onderwijs. Je krijgt aan de hand van vragen, opdrachten en theorie onder meer zicht op het toepassen van ICT in je les. Je plant je persoonlijke leercyclus, ontwerpt lessen en activiteiten, maakt digitaal leermateriaal en evalueert jouw onderwijs en leerproces.

2e druk!

 

Net als in het eerdere boek Kleppen dicht! zijn er veel tips over hoe ICT kan helpen leerlingen te activeren, bij het differentiëren tussen leerlingen van verschillend niveau en bij klassenmanagement. In alle gevallen is er een goede aansluiting bij moderne inzichten in didactiek, zoals bij de differentiatiemethode ‘Hele taak eerst’ van Fred Janssen.

Het is aardig dat dit echt een werkboek is waarin een docent, of een hele vaksectie, de eigen ontwikkelpunten kan kiezen, kan knippen en plakken bij het ontwerpen van lessen en waarin kan worden genoteerd hoe een en ander uitpakte.

Nuttig en praktisch werkboek voor docenten in het voortgezet onderwijs. – Dr. H.J.M. van Bemmel – NBD Biblion

 

In dit inspirerende doeboek word je uitgedaagd actief te leren en experimenteren met ICT in jouw onderwijs. Je krijgt aan de hand van vragen, opdrachten en theorie onder meer zicht op het toepassen van ICT in je les. Je plant je persoonlijke leercyclus, ontwerpt lessen en activiteiten,
maakt digitaal leermateriaal en evalueert jouw onderwijs en leerproces.

Het boek bestaat uit zeven delen – voorbereiden, ontwerpen, uitvoeren, evalueren, delen en inspireren, samen verder leren en leidinggeven aan leren en ICT – en staat boordevol ideeën, werkvormen, strategieën, handreikingen en tips.

Met Kleppen open! verstevig je – het liefst samen met collega’s – jouw didactisch repertoire. Je breidt je gereedschapskist uit met instrumenten waarmee je betekenisvol, relevant en goed onderwijs met ICT ontwikkelt, geeft en evalueert. Aan de slag dus!

 

Leeswijzer

– Heb je Kleppen dicht! gelezen, wil je aan de slag en kun je daar wel wat ondersteuning in de vorm van direct toepasbare instrumenten bij gebruiken, dan is Kleppen open! een mooie volgende stap in je ontwikkeling.

– Heb je Kleppen dicht! niet gelezen en ben je meer een ‘doener’ dan een ‘lezer’, dan kun je met Kleppen open! direct aan de slag.

 

 

Downloads
In dit boek vind je een aantal praktische bestanden, die je – als je het boek hebt aangeschaft – hier kosteloos kunt downloaden. Het wachtwoord vind je in het boek. Veel succes!

Klik hier om de bestanden te downloaden

 

Aanvulling op het boek:

Hier vind je het gratis e-book.

 

 

Doelgroep:

Uitvoering:

Ringband

Formaat:

19,5 x 27 cm

Omvang:

224 pagina's

ISBN

9789493209251

Winkelwagen
Scroll naar boven