Actie!

KlasseKids

 5,10

Aukje Donker-van der Meer en Ben Tempert

In een groep kunnen leerlingen elkaars gedrag en gevoel positief of negatief beïnvloeden. Dit proces is voor een groot deel bepalend voor de sfeer.
Voor de leerkracht is het de uitdaging om dat proces in een groep te begeleiden naar een positieve en veilige onderwijsomgeving, waarbinnen de leerlingen basisvaardigheden opdoen in hun sociale en emotionele ontwikkeling.Hoe komt een groep tot stand? Welke stadia doorloopt een groep? Hoe kan ik het groepsproces positief beïnvloeden en onderhouden? In KlasseKids vind je op al deze vragen het antwoord.

Verbindt leerlingen door groei, succes en plezier!

In een groep kunnen leerlingen elkaars gedrag en gevoel positief of negatief beïnvloeden. Dit proces is voor een groot deel bepalend voor de sfeer.
Voor de leerkracht is het de uitdaging om dat proces in een groep te begeleiden naar een positieve en veilige onderwijsomgeving, waarbinnen de leerlingen basisvaardigheden opdoen in hun sociale en emotionele ontwikkeling.

Hoe komt een groep tot stand? Welke stadia doorloopt een groep? Hoe kan ik het groepsproces positief beïnvloeden en onderhouden? In KlasseKids vind je op al deze vragen het antwoord.

Leerkrachten gaan werken vanuit een kader met duidelijke schoolafspraken en krijgen tools in handen om leerlingen in de groep, op een speelse wijze, positief te verbinden. Er wordt onder andere ingegaan op de verschillende rollen in de groep, voor jezelf opkomen, je mening geven, vertrouwen, pesten en vriendschap.

De gratis downloads bij dit boek vind je hier.

Uitvoering:

paperback

Omvang:

132 pagina's

Formaat:

18 x 18 cm

ISBN

9789491806032

Auteur(s):

Jessica van der Spek

Winkelwagen
Scroll naar boven