Effectief rekenonderwijs op de basisschool

 31,95

Marcel Schmeier

Dit boek gaat uit van het traditioneel rekenonderwijs als basis voor rekensucces en -plezier bij leerlingen. Het breekt met de uitgangspunten van het realistisch rekenen en zet daar een gefundeerd en inspirerend alternatief tegenover.

 

Nu al 6e druk!

De rekenvaardigheid van Nederlandse en Belgische kinderen is al zeker tien jaar aan het dalen. Is het rekenonderwijs eigenlijk nog wel van deze tijd? Hoe kan het beter? Wat kunnen we leren van de wetenschap? Maar vooral: hoe leren we onze kinderen weer rekenen?

Effectief rekenonderwijs op de basisschool verbindt de theorie met de praktische toepassing in de klas. Elk hoofdstuk kun je als een apart artikel lezen. Jij bepaalt dus de volgorde waarin je het boek leest, op basis van wat je interessant vindt of wat je nodig hebt voor je eigen ontwikkeling of dagelijkse praktijk. In de afzonderlijke hoofdstukken komt het volgende aan de orde:

• Visies op rekenonderwijs: realistisch versus traditioneel
• Effectief rekenonderwijs in de klas
• Omgaan met verschillen: zwakke en sterke rekenaars
• Het belang van automatiseren
• Verhaal- en contextsommen
• Effectief rekenonderwijs in de school

Dit boek gaat uit van het traditioneel rekenonderwijs als basis voor rekensucces en -plezier bij leerlingen. Het breekt met de uitgangspunten van het realistisch rekenen en zet daar een gefundeerd en inspirerend alternatief tegenover.

Met veel handige overzichten en hulpmiddelen die je kunt downloaden voor direct gebruik.

‘Voor het basisonderwijs is eindelijk een boek voor handen over rekenen, rekenonderwijs en rekenvisies. Het boek heeft heldere adviezen voor effectieve rekenlessen en rekent af met rekenmythes. Zegt het voort, schaf het aan, lees het, pas het toe in uw lessen en u zult versteld staan.’ – Prof. dr. Anna Bosman

Een boek voor alle rekencoördinatoren, intern begeleiders… eigenlijk voor iedereen.’ – Bertus Meijer, Onderwijsenzo

‘Ik aarzel niet dit boek van harte bij u aan te bevelen. Marcel Schmeier […] weet als geen ander de theorie op inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas.’ – Jan van de Craats

‘Wat een verademing is dit boek om te lezen, Marcel geeft heel duidelijk weer waar het op staat. […] In duidelijke stappen wordt uitgelegd hoe een effectieve rekenles eruit dient te zien. Heerlijk praktisch, erg overzichtelijk en vooral leerzaam!’ – Klasvanjuflinda.nl 

‘Resumerend betreft het een onderbouwd naslagwerk waarin gerichte aandacht wordt besteed aan leerpsychologie en didactiek. Verder komt preventie in beeld. Aan didactische vormgeving wordt veel tijd besteed.’ – Zorg Primair vakblad voor het primair en speciaal onderwijs

 

Dit boek is bedoeld voor leerkrachten, intern begeleiders, rekencoördinatoren, rt’ers, schoolleiders en studenten aan lerarenopleidingen.

In dagblad Trouw verscheen een interessant artikel over traditioneel en realistisch rekenen. Lees het artikel ‘Sommen stampen terug van weggeweest’ hier!

 

Downloads
In dit boek vind je een aantal praktische bijlagen, die je hier kunt downloaden. Veel succes!

Doelgroep:

Uitvoering:

paperback

Omvang:

296 pagina's

Formaat:

18,5 x 26 cm

ISBN

9789491806599

Winkelwagen
Scroll naar boven