Coole Kikker Kwartetspel

 16,50

Anne Kooijman

Het Coole Kikker Kwartetspel is een simpel spel om kinderen te leren zich meer sociaal te gedragen. Het kwartetspel bestaat uit negen kwartetten met belangrijke onderwerpen die ook behandeld worden tijdens sociale vaardigheidstrainingen.

Spelenderwijs werken aan
sociale vaardigheden

Kinderen die sociaal vaardig zijn en die op een makkelijke manier met vriendjes om kunnen gaan, voelen zich vaak beter, hebben meer zelfvertrouwen en kunnen tegen een stootje.

Dit kwartetspel is een simpel spel om kinderen te leren zich meer sociaal te gedragen. Het kwartetspel bestaat uit negen kwartetten met belangrijke onderwerpen die ook behandeld worden tijdens sociale vaardigheidstrainingen.

Kinderen tussen de 8 en 88 jaar krijgen, al spelende, informatie over steeds weer terugkerende moeilijke sociale situaties.

De kinderen spelen het kwartetspel snel en gemakkelijk. Als u ze de spelregels uitlegt en ze even op weg helpt, kunnen ze het verder zelf spelen. De ervaring leert dat de kinderen vanzelf datgene uit het spel oppikken wat ze nodig hebben.

Aanvullend op het kwartetspel is er Het Coole Kikker Boek. Hierin worden waargebeurde situaties beschreven en krijgen kinderen tips en adviezen voor een goede aanpak. Klik hier voor meer info.

 

Inhoud van het spel
Het kwartetspel omvat 9 aspecten die ook in een sociale vaardigheidstraining aan bod komen, namelijk:

1. Hoe leer je iemand snel kennen? – Handige Harry
2. Hoe krijg je vrienden?- Vriendelijke Vriend
3. Hoe werk je goed samen? – Goeie Gasten
4. Hoe onderhandel je? – Spelende Spetters
5. Hoe vraag je of je mee mag spelen? – Moedige Makkers
6. Wat doe je als je uitgescholden wordt? – Scheldende Schoffies
7. Een groep pest 1 kind. Wat doe je? – Laffe lefgozers
8. Een meisje wordt buitengesloten. – Helpende hand
9. Wat doe je als je gepest wordt? – Coole Kikker

Uitvoering:

Kwartetspel in doosje

Winkelwagen
Scroll naar boven