Actie!

Close reading met Close reading in de praktijk – complete set

Oorspronkelijke prijs was: € 87,35.Huidige prijs is: € 72,50.

Dortie Mijs, Ebelien Nieman en Liz Bunte

Hoe geef je Close Reading concreet vorm in jouw groep? Close Reading in de praktijk bevat dertig complete lessenseries voor het basisonderwijs: tien voor de onderbouw, tien voor de middenbouw en tien voor de bovenbouw. Per serie (van drie lessen) staat één tekst centraal. Gekozen is voor mooie, vaak bekende en veelgelezen prentenboeken en teksten (ook gedichten), zowel verhalend als informatief.

30 complete lessenseries voor het basisonderwijs

Hoe geef je Close Reading concreet vorm in jouw groep? Close Reading in de praktijk bevat dertig complete lessenseries voor het basisonderwijs: tien voor de onderbouw, tien voor de middenbouw en tien voor de bovenbouw. Per serie (van drie lessen) staat één tekst centraal. Gekozen is voor mooie, vaak bekende en veelgelezen prentenboeken en teksten (ook gedichten), zowel verhalend als informatief.* In de onderbouw gaat het om lessenseries bij prentenboeken als De Kindereter en Kikker in de kou. In de middenbouw zijn er lessen bij fragmenten uit onder andere De oma van de oma van mijn oma en In een land hier ver vandaan… En in de bovenbouw bijvoorbeeld bij Oorlog zonder vrienden en Het grote Rijksmuseum voorleesboek.

Close Reading in de praktijk is een bron van inspiratie. Met de lessenseries doe je volop ideeën op voor hoe je met allerlei teksten in je groep aan de slag kunt gaan. Je krijgt onder meer vele suggesties voor tekstgerichte vragen en werkvormen. Zo wordt begrijpend lezen leuk. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor jezelf!

*Close Reading in de praktijk bevat niet de teksten zélf. Uitgangspunt is dat je het prentenboek of de tekst zelf in het bezit hebt of krijgt.

Let op: deze set bevat:
Close reading in de praktijk – onderbouw
Close reading in de praktijk – middenbouw
Close reading in de praktijk – bovenbouw
Close reading

Doelgroep:

Omvang:

688 pagina's

Uitvoering:

paperback

Winkelwagen
Scroll naar boven