Close reading in de praktijk – onderbouw

 19,95

Dortie Mijs, Ebelien Nieman en Liz Bunte

Hoe geef je Close Reading concreet vorm in jouw groep? Close Reading in de praktijk bevat dertig complete lessenseries voor het basisonderwijs: tien voor de onderbouw, tien voor de middenbouw en tien voor de bovenbouw. Per serie (van drie lessen) staat één tekst centraal.

Lessenseries voor het basisonderwijs

Hoe geef je Close Reading concreet vorm in jouw groep? Close Reading in de praktijk bevat dertig complete lessenseries voor het basisonderwijs: tien voor de onderbouw, tien voor de middenbouw en tien voor de bovenbouw. Per serie (van drie lessen) staat één tekst centraal.

Gekozen is voor mooie, vaak bekende en veelgelezen prentenboeken en teksten (ook gedichten), zowel verhalend als informatief. In de onderbouw gaat het om lessenseries bij prentenboeken als De Kindereter en Kikker in de kou. (Close Reading in de praktijk bevat niet de teksten zélf. Uitgangspunt is dat je het prentenboek of de tekst zelf in het bezit hebt of krijgt.)

Close Reading in de praktijk is een bron van inspiratie.

Met de lessenseries doe je volop ideeën op voor hoe je met allerlei teksten in je groep aan de slag kunt gaan. Je krijgt onder meer vele suggesties voor tekstgerichte vragen en werkvormen. Zo wordt begrijpend lezen leuk. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor jezelf!

Er wordt in dit deel onder andere gebruikt gemaakt van de volgende boeken:

• Anuska Allepuz – Die peer is voor mij!
• Marianne Busser en Ron Schröder – Een wonderlijke trein
• Mathilde Stein en Mies van Hout – Bang Mannetje
• Max Velthuijs – Kikker in de kou
• Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch – Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft
• Rachel Bright en Jim Field – Twee vechtende eekhoorntjes
• Mathilde Stein en Mies van Hout – De Kindereter
• Mack – Het dikke boerderijboek >> De tekst van dit boek vind je bij de downloads!
• Liesbeth Slegers – De Kok
• Elle van Lieshout en Erik van Os – Mijn Raket

Deze manier van werken voegt echt wat toe aan mijn lessen aan de kinderen. Ze komen met heel andere soorten teksten in aanraking en met andere type vraagstellingen. Ik vind het een mooie aanvulling voor iedere RT-praktijk en ben blij dat ik het heb aangeschaft!’ – Marieke Smit, Leerondersteuning.com

‘Deze boeken tonen op een zeer concrete manier hoe je Close Reading in de praktijk kunt organiseren en waarmaken.’ – Lieven Coppens, Boeketje Onderwijs

‘Close Reading in de praktijk is een echte aanrader als je je begrijpend leesonderwijs wil versterken!’ – Kinderboekenjuf.nl 

‘De inhoud is inspirerend en met name het systemische, doelgerichte karakter van de uitgave, gegoten in een praktisch vlot hanteerbare vorm, kan een boost geven aan het bewuster leren luisteren, kijken en lezen van en door jonge kinderen.’ – Mart Seerden, redactie NBD Biblion

 

Downloads
Bij dit boek horen praktische bijlagen, die je – als je het boek hebt aangeschaft – hier kosteloos kunt downloaden. Het wachtwoord vind je in het boek. Veel succes!

Download de bijlagen

 

Behalve dit boek dat speciaal is bedoeld voor de onderbouw zijn er ook uitgaves voor de middenbouw en bovenbouwAl deze uitgaven zijn totstandgekomen in nauwe samenwerking met Expertis Onderwijsadviseurs; klik hier voor voor hun Close reading-scholingsmodules.

CLose Reading Pakket

  

Voordeelpakketten

Schaf je alle lessenseries in één keer aan of in combinatie met het theorieboek Close Reading dan profiteer je van kortingen tot wel 17,5%:
– Close Reading in de praktijk PO compleet
– Close reading in de praktijk onderbouw + Close reading
– Close reading in de praktijk middenbouw + Close reading
– Close reading in de praktijk bovenbouw + Close reading
– Close reading in de praktijk complete set + Close reading 

 

Close Reading in de praktijk PO compleet 

 

Omvang:

160 pagina's

ISBN

9789493209015

Doelgroep:

Winkelwagen
Scroll naar boven