Gytha Funke-de Haan

Na twintig jaar in de verzekeringswereld te hebben gewerkt, is Gytha Funke-de Haan omgeschoold tot onderwijsassistente. Nu werkt zij op een basisschool in Noord-Holland. Als praktisch ingestelde duizendpoot probeert zij elk probleem van een passende oplossing te voorzien. Dat levert geregeld een goed verhaal op.

 


 

 

 

 

 

Hieronder vind je de blogs van Gytha.


Cheatcode

Van de twintig kinderen in groep 7 heeft er niet één deze les zo beroerd gemaakt als Sjoerd. Hij heeft werkelijk niets goed beantwoord in de zelfstandige verwerking. En waar resultaat motiveert, doet het ontbreken daarvan het tegenovergestelde. Lees verder >>

OOP’er ben je ook voor ouders

Ze heeft haar armen om haar zoon geslagen, hij huilt maar is in ieder geval eventjes niet aan het gillen. Zij vecht tegen haar eigen tranen. Lees verder >>

 

‘Zo en nu de pabo zeker?’

In maart 2020, net voor de eerste lockdown, deed ik mijn laatste examen van de mbo-4-opleiding tot onderwijsassistent. Na drie jaar studeren, veel stages lopen, eindeloos verslagen schrijven en 35 examens was het klaar. En dat op mijn 44e, na 20 jaar gewerkt te hebben op een verzekeringskantoor. Ik was best trots op mezelf. Lees verder >>

 

Overeenkomsten

Op de vraag wat ik voor werk doe, antwoord ik doorgaans keurig dat ik onderwijsassistent ben. Dat staat op mijn arbeidsovereenkomst en op het diploma dat ik haalde om dit vak goed uit te kunnen oefenen. Lees verder >>

 

 

Koeien zijn stom

De kinderen van groep 3 kennen me allemaal. Niet als hun juf, niet als hulpjuf, maar als de juf van M., één van de kinderen in de klas. Drie ochtenden in de week ben ik zijn juf; we werken in de klas of daarbuiten, we doen schoolwerk, of niet. Lees verder >>

 

 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven