Camiel van der Schoor

Ik ben Camiel van der Schoor. Ik woon samen met mijn vriend in Rotterdam-Kralingen. Mensen omschrijven mij als open, vriendelijk, doorzetter en professioneel. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gedaan. Tijdens en vooral na mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan in de jeugdhulpverlening, zowel door het coachen van kinderen en ouders individueel als het hele het gezin, door gezinnen te begeleiden in crisissituaties en door middel van het trainen van groepen.

Waar ik mij zeer betrokken bij voel is opvoeding en ontwikkeling in het bijzonder van kinderen en jongeren. Gedrag houdt mij in het algemeen bezig. Gedrag van de mens maar net zo goed ook het gedrag van een dier. Ik vind het elke keer weer een leerzaam proces de gebruiksaanwijzing van iemand te vinden.

Ik krijg energie van wat kinderen en jongeren mij willen vertellen en hoe soms door eenvoudige toepassingen de rust in een kind (en daardoor het gezin) weer teruggevonden wordt. Ik ben van mening dat ik niet degene ben die dit proces veranderd, ik zet het alleen in gang. Door middel van uitdagen, inzicht bieden en ondersteunen. De rest doen u en uw kind zelf. Zo is het ook makkelijker om het geleerde vast te houden.

Samen met Marjolein Herrewijnen en Willemijne Vernie vorm ik Jonger >>


Praten over sociale media in de klas

‘Je kunt media niet meer buiten de deur houden, ook niet buiten het klaslokaal. Wat er online gebeurt, heeft invloed op de klas. En er zullen online altijd enge en vervelende dingen gebeuren, net als in de offline wereld. Kinderen moeten leren om met deze dingen om te gaan. Als leerkracht heb je hier een belangrijke rol in.’ Lees verder >>

Winkelwagen
Scroll naar boven