Gratis downloads

Het onderwijs en de interim-directeur zijn geen vreemden meer van elkaar. Sterker, de vraag van het onderwijs naar directeuren, managers, bestuurders en ib’ers neemt toe en het ziet er niet naar uit dat die trend in de komende jaren een neerwaartse daling zal vertonen.

In dit e-book geeft een aantal betrokkenen hun kijk op deze ontwikkeling en delen zij hun ervaring. Dit zijn niet alleen de interim-managers die al jaren in het po, vo en mbo aan de slag zijn, maar ook zij die direct bij de werkzaamheden van de interimmer zijn betrokken. Wat is bijvoorbeeld de opinie en ervaring van de leraren wanneer het bestuur besluit tot het aantrekken van een interim-directeur? Natuurlijk zijn er eveneens de bureaus die ‘interimmers’ rekruteren en uitzenden. Hoe kijken zij tegen de ontwikkelingen aan? Ook de vakbondsvertegenwoordiger, die in steeds meer scholen een interim-directeur tegenover zich ziet, komt aan het woord.

De ontmoetingen met alle gesprekspartners maakten duidelijk dat het fenomeen ‘interim’ in het onderwijs niet alleen veelzijdig is, maar het ook waard is om binnen onderwijskringen verder aan de orde te stellen. Een gesprekspartner stelde de vraag of het werkelijk altijd noodzakelijk is een ‘interimmer’ te werven. En waar dat gebeurt, wat zijn dan de mogelijk dieper liggende achtergronden van dat besluit? ‘Het beeld van het bestuur bepaalt de keuze,’zei een geïnterviewde en voegde er meteen aan toe dat dat beeld niet altijd recht doet aan de werkelijkheid.

Download hier het gratis e-book:

E-book Interim (PDF)

E-book Interim (Epub)


 

     Bij elk deel in de serie Leiderschap in de onderwijspraktijk wordt voor abonnees een samenvatting beschikbaar gesteld. De samenvatting van het boek Druk Druk Druk geeft leidinggevenden in de school niet alleen inzicht in de oorzaken van stress, overspannenheid en burn-out, maar ook in de mogelijke interventies of strategieën bij een probleem rondom werkdruk. Het hele boek is bij ons verkrijgbaar, klik op de omslag van het boek.

Samenvatting Druk Druk Druk

 

Sluit nu een jaarabonnement af op de serie Leiderschap in de onderwijspraktijk en u ontvangt vier keer per jaar voordelig een nieuw deel uit de serie! Voor meer informatie over dit abonnement of andere boeken voor schoolleiders klikt u hier.

Winkelwagen
Scroll naar boven