Valeria Hopmans en Marte van der Horst

Valeria Hopmans (l) is leerkracht en orthopedagoog. Zij heeft vele jaren ervaring als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie en in het regulier en speciaal onderwijs als leerkracht en intern begeleider. Daarnaast heeft zij als ambulant begeleider binnen Cluster 4 en als orthopedagoog voor Stichting Passenderwijs gewerkt. Onlangs heeft zij ruim een jaar in Australiƫ gewoond en gereisd met haar vriend en twee kinderen. Inmiddels is zij bevallen van haar 3e zoon.

Marte van der Horst (r) is leerkracht en orthopedagoog. Ze heeft jarenlange ervaring als leerkracht binnen het reguliere onderwijs en als ambulant begeleider binnen Cluster 4. Ze is betrokken geweest als onderwijsdeskundige bij het Spreekuur voor Jonge Kinderen met Gedragsproblemen in het UMC Utrecht en is gecertificeerd groepsbegeleider van de Incredible Years-oudertraining. Momenteel volgt ze de opleiding tot GZ-psycholoog in het UMCU.

Door hun ervaringen in het begeleiden van leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften op sociaal vlak en door de gesprekken met vele leerkrachten die deze kinderen in de klas ondersteunden, werd duidelijk dat de wekelijkse sociale vaardigheidsles of SoVa-training vaak nauwelijks wat opleverde in de praktijk.

Vanuit praktijkervaring en theoretische kennis hebben Van der Horst en Hopmans het programma Sociaal gedrag, elke dag! ontwikkeld om kinderen te helpen bij het toepassen van deze vaardigheden in de praktijk.


Marte van der Horst en Valeria Hopmans zijn auteurs van:

sociaal-gedrag-elke-dag site

Winkelwagen
Scroll naar boven