Suzanne Rouwhorst

Suzanne Rouwhorst heeft 20 jaar ervaring als leerkracht, intern begeleider en autismespecialist in zowel het basis- als (voortgezet) speciaal onderwijs,. Haar masterstudie gedragsspecialist (MSEN) sloot zij cum laude af. Met haar onderzoek dat aan de basis stond van het autismepaspoort dat zij zelf ontwikkelde, won ze in 2014 verschillende prijzen. Suzanne schreef eerder het boek Autisme anders bekijken- omdat geen kind hetzelfde is. Dit boek is de basis voor verschillende lezingen en cursussen die zij geeft in Nederland en België, vanuit haar bureau Spectrumvisie.

‘Het verschil kunnen maken voor kinderen met autisme’, is wat Suzanne drijft. Dit is ontstaan in haar jeugd, waarin zij zelf een ‘anders dan anders-kind’ was. Autisme speelt ook in haar eigen gezin een grote rol. De combinatie van deze ervaringsdeskundigheid met theoretische kennis én onderwijservaring, maakt dat Suzanne veel te vertellen heeft als het gaat om anders kijken naar gedrag.

 


 

Suzanne Rouwhorst is auteur van:

 

Met haar nieuwste boek – Vind je eigen weg met jouw autisme– wil zij tieners met autisme laten zien dat hun anders denken en doen niet hoeft te betekenen dat zij dingen niet kunnen. Het gaat om de vraag: wat heb jij nodig om het goed te kunnen doen?

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven