Sandra Koot

Sandra Koot heeft vanaf 1982 gewerkt als leraar, rt’er, ib’er en ab’er binnen po, sbo en so- cluster 2-3-4. Zij was van 2004 tot 2010 voorzitter van de Landelijke Beroepsgroep voor intern begeleiders (LBib) en de Landelijke Beroepsgroep voor ambulant begeleiders (LBab). Verder was zij actief in diverse onderwijsfora, zoals het Landelijk Platform Onderwijs en Jeugdzorg (LPOJ), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Collectief-Inclusief. In 2009 heeft zij in het kader van haar Academische Master Special and Inclusive Education (Roehampton University London) een onderzoek uitgevoerd met als onderwerp: ‘Een nieuwe rol voor de begeleider: Het vergroten van de handelingsvaardigheden van de leerkracht door Co-teaching’.

Daarna heeft zij als trainer/consultant bij APS gewerkt in de expertisegroep Passend Onderwijs Primair Onderwijs. Bij APS was zij projectleider voor de thema’s Onderwijsondersteuningsprofielen en Co-teaching.

Vanuit haar brede ervaring heeft zij zich de laatste jaren sterk gemaakt voor het versterken van de handelingsvaardigheid van de leraar om passend onderwijs te doen slagen.

Sandra Koot is momenteel eigenaar van Educote.

 

 


 

Sandra Koot is auteur van:

co-teaching-2017-site

Winkelwagen
Scroll naar boven