Marie-Louise Courtens

Met meer dan 30 jaar ervaring in het vernieuwingsonderwijs en het speciaal onderwijs, vormen innovatie en ontwikkeling nog steeds de belangrijkste componenten in het werk van Marie-Louise Courtens. Haar nieuwsgierige en open houding zijn de basiselementen van waaruit zij in gesprek gaat met leerlingen met autisme en hun omgeving. Ze brengt behoeften, talenten en belemmeringen in kaart en komt samen met de leerling tot een passende oplossing.

Vanuit het Steunpunt Autisme werkte ze mee aan ze de Sterke Kanten-posters ‘Werkgever’, ‘Werknemer’ en ‘Sport’. Ook stond zij ook aan de wieg van de instructie- en begeleidingsfilm Autisme en sport: gewoon doen. Momenteel is ze als projectleider sport verbonden aan de werkgroep Vanuit autisme bekeken.

De afgelopen twee jaar heeft Marie Louise samen met Anita Bieleman en Elise Haarman de cursussen Autisme in de klas voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs omgevormd naar blended learning en herschreven met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.


Marie-Louise Courtens is auteur van:

poster-sterke-kanten-sport site 300x400 poster-sterke-kanten-werkgever site 300x400 poster-sterke-kanten-werknemer site 300x400

 

Winkelwagen
Scroll naar boven