Ellen Luteijn

Ellen Luteijn heeft ontwikkelingspsychologie met als nevenrichting Klinische psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Na haar studie is Ellen een halfjaar tandartsassistente geweest en heeft ze een jaar met ouders en kinderen in een particuliere groepspraktijk gewerkt als ontwikkelingspsycholoog. Vanaf 1993 tot 2001 heeft ze gewerkt bij het Universitair Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Groningen, tegenwoordig Accare. Daar heeft ze haar promotieonderzoek afgerond in 1999. Ze heeft onder andere de VISK ontwikkeld voor kinderen met autisme spectrum stoornissen en deze uitgebreid onderzocht bij kinderen met ASS en diverse kinderpsychiatrische stoornissen en bij een controlegroep van reguliere basisscholen. De VISK is een vragenlijst die het doel heeft om de problemen van kinderen met PDD-NOS en andere autisme spectrumstoornissen nauwkeuriger te kunnen omschrijven. In 2001 heeft Ellen de overstap gemaakt naar het onderwijs en is ze werkzaam in het speciaal onderwijs (cluster 2 en cluster 4). Ze werkte tien jaar op het steunpunt autisme in Zwolle, waar ze vooral scholing verzorgde en consultaties in het reguliere onderwijs. Ook werkte ze als freelance docent voor het Seminarium voor Orthopedagogiek.

Momenteel werkt Ellen als GZ-psychologe bij Kentalis Regio Oost (cluster 2). Ze werkt op VSO De Stijgbeugel in Arnhem met speciale aandacht voor kinderen en jongeren met ASS. Ook werkt ze als adviseur voor de regio. Ellen verzorgt gastcolleges bij de postdoctorale opleiding Klinische psychologie aan de RUG, de GZ-opleiding in Nijmegen en de postmaster-opleiding tot Orthopedagoog-Generalist in Amsterdam.

LinkedIn.picto


Ellen Luteijn is auteur van:

omslag-zeg-nee site poster-sterke-kanten-werknemer site poster-sterke-kanten-sport site poster-sterke-kanten-werkgever site

poster-sterke-kanten english site mijn-plakboek site poster autisme sterke kanten poster sterke kanten autisme leerkracht

 

Winkelwagen
Scroll naar boven