Omslag Een goede start in jouw mentorklas

Auteur ‘Een goede start in jouw mentorklas’ doneert boekopbrengst aan Kansfonds

Vorig jaar verscheen het boek Een goede start in jouw mentorklas. De royalty’s (het bedrag dat de auteur ontvangt voor een boek) die Jelle Koopman in 2020 en 2021 aan zijn boek verdiend heeft, staat hij af aan het Kansfonds. Zij maken zich onder meer hard voor jongeren, via hun speciale Programma voor dak- en thuisloze jongeren. Wij zijn als uitgeverij Pica ontzettend trots dat Jelle besloten heeft zo’n mooi bedrag te doneren.

Jelle Koopman

‘Met Rakis willen wij kansen en perspectief bieden aan jongeren. Dat is precies wat Kansfonds doet, juist voor kwetsbare jongeren zoals dak- en thuislozen, ongedocumenteerden en jongeren in armoede. We zijn blij daar een klein steentje aan te mogen bijdragen,’ aldus Jelle Koopman. 

Hij stond jaren voor de klas als (gym)leraar en mentor, met name in het vmbo. Na het behalen van zijn Master EN werkte hij als leerlingbegeleider, zorgcoördinator en begeleider passend onderwijs. Momenteel is hij onderwijskundig medewerker bij het Gomarus College. In het verleden deed hij veel jeugd- en jongerenwerk en bezocht hij jarenlang jeugdinrichtingen. De jongeren die hij daar ontmoette inspireerden hem op zijn pad. Jelle heeft het RAKIS-model bedacht, dat leraren helpt om beter om te gaan met ‘probleemgedrag’ in de klas. Zijn motto is: ‘Zorg dat je aanpak Rakis’. In het kader daarvan verzorgt hij trainingen en begeleiding. 

Over het Programma voor dak- en thuisloze jongeren van het Kansfonds:

Logo Kansfonds‘We zijn heel blij met deze prachtige bijdrage voor ons programma voor dak- en thuisloze jongeren!’ aldus Willem van Sermondt, projectadviseur bij Kansfonds. De projecten binnen dit programma bieden hulp aan de dak- en thuisloze jongeren, bijvoorbeeld met het vinden van een dak boven het hoofd, scholing of het wegwerken van schulden. Ook loopt er een actieonderzoek waarin gewerkt wordt aan een toekomst waarin ze alle kwetsbare jongeren bestaanszekerheid kunnen bieden. Klik voor meer informatie.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven